Minket inspirálnak

Nincs lehetetlen, legalábbis számunkra. Mert ugye mi hisszük, hogy ami nagyban megvalósítható, annak működnie kell kicsiben is! Egy apróbb lakásból is lehet akár luxus érzetű otthont teremteni, olyan életérzést varázsolni, amire azt gondolnád csak az óriáslakások és milliomosok kiváltsága. Ma már számtalan lehetőség adódik arra, hogy kedvezőbb árfekvésű kiegészítőkkel, textilekkel, költségkímélő megoldásokkal teremtsük meg a kívánt hatást.

Bízzatok bennünk, megoldjuk

Az inspirációt honnan merítjük? Mutatjuk!

 

KELLY HOPPEN

Belsőépítész

Munkáit a kiegyensúlyozottság és a szimmetria jellemzi. Egyszerű és elegáns szobabelsőit a minimalista stílus továbbfejlesztésének tartják. Jellemzői az eklektika és az egyedi hangsúlyos darabok kiemelése , de mind gyakrabban látjuk nála a gömbölyded, nőies és a színes formák alkalmazását is.

Első munkái között elsősorban éttermek kialakítása szerepelt, de több hírességet is az ügyfelei között találunk, mint például a színész Martin Shaw-t. Könyveit több nyelvre lefordították, és magazinokban jelentek meg munkái. 2002-ben nyitotta meg kereskedelmi üzletét, ahol különféle kiegészítők, párnák, lámpák, gyertyák találhatóak. Mindezek mellett Design iskolát is vezet.

 

 

 

 


GEORGE NELSON

Építész, belsőépítész, dizájnér

George Nelson elképesztően tehetséges, világhírű dizájnér volt, az egyik szülőatyja az amerikai modernizmusnak

Híres mondása:

“Jónak azt a designt nevezzük, amely eléri az integritás – vagyis az egység és a teljesség – magas fokát, és harmonikus a viszonya környezetével.” – George Nelson

A Herman Miller bútorgyártó cég dizájn igazgatója volt, de emellett megalapította a saját stúdióját a George Nelson Associates Inc.-t, melynek égisze alatt sok ismert bútort tervezett. 

Nevéhez fűződik a Sling sofa, a Bubble lámpa család és sok napjainkban is jól használható és ismert berendezési tárgy.

 

 


PHILLIPE STARCK

Formatervező

Napjaink egyik legnagyobb hatású tervezője, a design egyik királya- 

Hitvallása: A legtöbbet kihozni a legkevesebből ( ezzel mélyen egyetértünk )

Váratlan megoldásai és merész, a dizájn határait feszegető szemléletmódja mindig mutat valami újat a világának. Starck dizájnelmélete felforgató, érdekes és intelligens. Ő maga pedig egy igazi csodabogár. Azon kevés tervezők egyike, akik támogatják a jövő feltörekvő designer nemzedékét. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a BBC csatornáján 2009-ben indított “Design for Life” nevet viselő műsor, melyben 12 diák versenyzik 6 hónapon keresztül, Starck cégének párizsi székhelyén.

 

 


OSZKÓ PÉTER és MÉSZÁROS JÓZSEF

Kaza Concrete

A fiatal vállalkozás pillanatok alatt világhírűvé vált.

A két barát társulásából létrejött Kaza Concrete  betonból készít falburkoló lapokat, amelyek háromdimenziósak, rengeteg színben elérhetőek, és elképesztő mennyiségű mintát lehet tervezni, akár saját magad is összeállíthatod az egyedi kompozíciódat.

Végtelenül izgalmasak, mi felfigyeltünk rájuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.